Sluiten

Garantie van Helmink Wonen en Keukens

Garantie

Hier vind je de meest gestelde vragen over garantie

Wanneer heb ik garantie?

De ondernemer geeft 2 jaar volledige garantie op de geleverde producten, bovenop de wettelijke verplichtingen van Artikel 15 lid 1. Partijen kunnen ook anders schriftelijk afspreken. De 2-jarige garantie geldt niet voor gebreken die verband houden met niet met de bestemming corresponderend gebruik door afnemer. Bij consumentenkoop maakt de ondernemer dat aannemelijk. De ondernemer draagt de kosten van reparatie resp. vervanging, incl. vracht- en voorrijkosten; Als het gebrek goed hersteld kan worden, dan hoeft de ondernemer het product niet te vervangen. 

Alle voordelen op een rijtje:

 • Bij Helmink Wonen en Keukens heb je minimaal 2 jaar garantie vanaf de aankoopdatum.
 • Bij gebreken heb je recht op vervanging of een reparatievergoeding.
 • Is er een nieuw product nodig? Dan betaal je geen verzendkosten.
 • Deze garantie geldt náást de wettelijke rechten die je als consument al hebt.

 

Functioneert een product niet goed doordat het niet compleet of kapot is, dan heb je recht op garantie. Het defect mag niet ontstaan zijn doordat het product anders gebruikt is dan de bedoeling is.

De garantie is niet van toepassing op:

 1. Schade als gevolg van onjuist gebruik.
 2. Onderdelen getroffen door normale slijtage.
 3. Producten waar wijzigingen of reparaties aan zijn uitgevoerd door partijen die niet door Helmink Wonen en Keukens of de leverancier van dit product zijn goedgekeurd.
 4. Defecten of gebreken die al bekend zijn op het moment van ontvangst/aanschaf van het product, zoals showroommodellen.
 5. Producten met schades of missende onderdelen op het moment van ontvangst die later dan 2 maanden na ontvangst aangemeld worden.
 6. De ondernemer is niet aansprakelijk voor schade door oorzaken die hij niet kende of zou moeten kennen, behalve als hij aansprakelijk is volgens de wet of als anders tussen partijen is afgesproken. Zie artikel 16.

Zeker van je aankoop met een CBW-erkende winkelCBW_logo.jpg
Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt voordelen, maar vooral: meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. 

✔ Meer garanties na je aankoop                              ✔ Nette aanbetalingsregeling                           ✔ Onpartijdige klachtafhandeling


aih.jpgWelke garantie heb ik bij de All In House Service?

 1. Je hebt 5 jaar garantie op jouw aangekochte product. Dit betekent Vlekkenservice (voor textiel en leer) en Constructieservice. 
 2. De 5-jarige garantie geldt niet voor meubelen die oneigenlijk gebruikt zijn, zoals bij schuld/opzet en geweld of product specifieke eigenschappen zoals normale slijtage en gebruikssporen.
 3. Bekijk hier het voordeel van de All In House Service.