4 tips om de juiste raamdecoratie te kiezen

Tijdens warme zomerdagen hou je het binnen het liefste lekker koel. Zonder goede zonwering ben je dan nergens. Maar hoe kies je nu de beste zonwering?

Tip 1: Kies zonwering die je mooi vindt

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar de beste binnenzonwering is die zonwering die je ook daadwerkelijk gebruikt. Met andere woorden: kies zonwering die je echt mooi vindt. Kies je alleen voor functionaliteit maar vind je de zonwering eigenlijk niet mooi, dan is de kans groot dat je deze niet gaat gebruiken en dat daardoor binnen de temperatuur alsnog fors kan oplopen. Bovendien is het met de grote keuze binnen de Vivante-collectie ook helemaal niet nodig om met minder genoegen te nemen.


Bekijk hier welke woonstijl bij je past

Tip 2: Houd rekening met de stand van de ramen

Uiteraard wordt de keuze voor zonwering ook bepaald door de stand van de ramen ten op zichte van de zon. Wanneer gedurende een aantal uren van de dag de zon vol op de ramen staat moet zonwering veel meer verduisteren zijn dan wanneer de zon in een hoek naar binnen komt.

Tip 3: Houd rekening met de functionaliteit

Wanneer je naar de functionaliteit kijkt dan werken witte shutters en witte verduisterende dupli-gordijnen optimaal. Beide houden de warmte tussen de zonwering en het raam goed uit de kamer dankzij de kleur en het materiaal. Denk wel eventueel aan een roostertje in het raam om de opgebouwde warmte nog beter af te voeren.

Niet je smaak? Geen probleem. Ook rol, vouw- en gewone gordijnen kunnen het zonlicht uitstekend buiten houden. Maar kies ook hier voor een zo licht mogelijk gekleurd materiaal dat ook de uv-straling van de zon stopt.


Lees meer over raamdecoratie

Tip 4: Schakel een Vivante vakman in voor het beste advies en maatwerk.

Kom naar onze winkel laat je inspireren door onze mooie collectie en laat je adviseren door één van onze experts. We maken jouw keuze graag voor je op maat.


Maak een afspraak

De grote merken van Helmink Wonen en Keukens

Bij Helmink Wonen en Keukens verkopen we onder meer de volgende merken:

Luxaflex®
Desso
Parade
Bonaparte
De Ploeg
Artelux
Kendix
Vandyck
Eastborn
Silvana
De Toekomst
Nobilia
Matrair
ROM | Versato
Enzo Pellini
Bora
Quooker