Sluiten

Slaap koel in de zomer, warm in de winter

Dekbedden bij Helmink Wonen en Keukens

Dekbedden kopen in de regio Vorden, Zutphen en Ruurlo

✔ Ruim assortiment dekbedden  ✔ Verschillende warmteklassen  ✔ Omruilgarantie

Dekbedden zijn er in alle soorten en maten. Welke kies jij?

Droom weg onder je dekbed van Helmink Wonen en Keukens

Hoeveel uur lig jij onder je dekbed? Volgens slaapspecialisten hebben volwassenen minimaal 8 uur slaap per dag (of nacht) nodig. Uiteraard verschilt dat per persoon, maar het betekent wel dat we al snel een derde van ons leven slapen. Hoe lang jij ook slaapt, je nachtrust is belangrijk. En met je dekbed verbeter je die nachtrust aanzienlijk. Tenminste, als je onder jouw ideale dekbed slaapt natuurlijk. Welk dekbed dat is, merk je snel genoeg als je met de ervaren adviseur van Helmink Wonen en Keukens praat.

Vulling van je dekbed

Hoe lekker jij slaapt, hangt voor een groot deel af van de vulling van je dekbed. Zo zijn er dekbedden met een vulling van dons, wol, katoen en bamboe. En ook dekbedden van synthetische microvezels, uitermate geschikt voor slapers met allergieën, behoren tot de mogelijkheden. Donzen dekbedden zijn heel licht, hebben een uitstekende isolatie en vallen soepel om je lichaam. Bij de wollen dekbedden valt, naast de natuurlijke isolatie, vooral de goede vochtopname op. Zowel de katoenen dekbedden als de dekbedden van bamboe werken vochtregulerend en ventileren goed.

4-Seizoenen dekbed, zomerdekbed of winterdekbed bij Helmink Wonen en Keukens in Vorden

We delen de dekbedden in vier warmteklassen in. Bij warmteklasse 1 hebben we het over het winterdekbed. Hoewel het buiten steeds kouder wordt, blijft jouw bed lekker warm. Warmteklasse 4 betreft het zomerdekbed. Onder dit dekbed vind je in warme of zelfs tropische zomernachten de nodige verkoeling. Wil je meer variëren met een zomer- en winterdekbed, dan raden wij je het 4-seizoenen dekbed aan. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit een dun en een wat dikker dekbed, die je gemakkelijk verwisselt. Bovendien maak je je dekbed nog extra warm als je beide dekbedden tegelijk gebruikt.

Welk dekbed kies je?

Wil je een dekbed met Texels schapenwol of toch liever een dekbed gevuld met synthetische Thermosoft® vezels? Dekbedden zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Helmink Wonen en Keukens heeft een ruime collectie dekbedden en helpt je graag bij je keuze. Behalve de prijs en de afmeting van het dekbed, spelen bijvoorbeeld ook de vulling en de warmteklasse een belangrijke rol. Zo valt een vulling van natuurlijke materialen al snel af als je last hebt van allergieën en komt het 4-seizoenen dekbed in beeld als je voor het gemak van variëren gaat.

Dekbed wassen

Behalve dat je er comfortabel onder slaapt, levert jouw dekbed je een hoop gemak op. Je bed opmaken, dat doe je bijvoorbeeld in een handomdraai. Maar je kunt dekbedden ook wassen. Doe je dat zelf, check dan wel eerst het waslabel om te kijken op welke temperatuur je het dekbed moet wassen én of jouw dekbed in de droger mag. En als je het wassen niet aandurft, dan breng je je dekbed gewoon bij de stomerij. 

De merken van Helmink Wonen en Keukens

Bij Helmink Wonen en Keukens verkopen we onder meer de volgende merken:

Inspiratie nodig? Kijk voor slaapkamerideeën in ons Lookbook.