Sluiten

Blog

Stel de perfecte eethoek samen

Stel de perfecte eethoek samen voor jouw interieur

Is de eethoek bij jou ook het hart van het huis? De plek waar je thuis bent, waar het gebeurt. De tafel wordt allang niet meer alleen gebruikt om te eten. De eetkamertafel heeft heel veel functies. Je gaat er met het gezin omheen zitten om Monopoly te spelen, de sjoelbak wordt erop uitgestald en je speelt met je beste maat een pot Stratego. Vrienden op bezoek? Met een fles wijn, wat biertjes en tapas kun je je urenlang vermaken aan tafel. Ook voor een hobby kun je er prima zitten. Of je nu theezakjes vouwt, kleding naait of sieraden maakt: stal je spullen maar uit op tafel. Even aan het werk? Klap je laptop naast je dampende kop koffie of thee open om even je mail te controleren. De mappen met administratie spreid je op tafel uit omdat je naar een polis op zoek bent en de opengeslagen krant lees je daarna verder.

Goede en mooie eethoek

Omdat je zoveel tijd doorbrengt aan de eethoek is het verstandig een kwalitatief goede tafel met stoelen uit te kiezen. En waarom zou je daarbij ook niet voor een heel mooi exemplaar gaan?

Tafel Woud kun je helemaal naar eigen wens aanpassen. Stel jouw droomtafel samen in 5 stappen

  1. Kies uit een recht, ovaal of rond blad
  2. Kies de tafelrand afwerking: recht, organisch, verjongd, met ronde hoeken, met afgeronde zijkanten of verjongd met ronde hoeken
  3. Kies de gewenste afmeting
  4. Kies je onderstel. Er zijn 6 vormen in verschillende materialen beschikbaar
  5. Kies uit 1 van de 12 verschillende houtkleuren jouw favoriete kleur.

Stoelen Gala De eenvoudige belijning kenmerkt deze stijlvolle eetkamerstoel. De Gala beschikt over geweldig zitcomfort. Door de wielen onder de zwart metalen poten en de armleuningen is deze eetkamerstoel voor meerdere doeleinden geschikt. Door de uitgebreide collectie stof en leer in vele kleuren, zit er altijd wel een uitvoering bij die bij je smaak en budget past. 

Tafel Elvis Over budget gesproken, dat een mooie tafel niet duur hoeft te zijn bewijst eetkamertafel Elvis. Het lamulux blad is onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje. Ideaal om met de kinderen aan te knutselen. Maar natuurlijk kun je ook prima thuis werken of gewoon uitgebreid de krant lezen aan deze tafel, want met deze eetkamertafel ben je op elke situatie voorbereid. De combinatie met stoelen Veerle maakt dat deze eethoek een wat klassiekere uitstraling krijgt, maar met eettafelbank Rifka wordt het een eethoek met een hele andere uitstraling.

De eethoek als onderdeel van je woonkamer.

Als de eethoek in de woonkamer staat kun je deze een beetje afscheiden van het zitgedeelte. Kies bijvoorbeeld in dat deel van de woonkamer voor een andere kleur op de wand of zet de eethoek op een groot vloerkleed waardoor deze als het ware een apart eiland vormt. Een opvallende hanglamp boven de tafel is ook een goede ‘afbakening’ van je eethoek.

Verlengtafel rond Eltine met stoelen Bently

Advies over inrichting

Kleur is bepalend in je interieur, daarom kun je bij ons kiezen uit vele kleuren houtafwerking en bekleding. Op deze manier kun je altijd een eethoek samenstellen die bij de rest van je inrichting past. Vind je het lastig om te kiezen? We gaan graag met je in gesprek om je verder op weg te helpen. Onze ervaren stylisten weten veel van woninginrichting af. Kom gerust eens langs of maak een afspraak.