Sluiten

Wat is de functie van een topper op bed?

Blog

Wat is de functie van een topper op bed?

Een topdekmatras of topper kun je bovenop je matrassen leggen. Maar wat is nou precies een topper en wat voor nut heeft een dergelijke matras op je bed? Helmink Wonen en Keukens vertelt je er graag meer over.

Soorten toppers

Een topdekmatras is eigenlijk een dun matrasje, bovenop een dik matras. Een topper kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals koudschuim, latex, traagschuim, pocketvering en polyether. Elk materiaal heeft een eigen functie en comfort, hierover schreven we al eerder een blog: ‘verschillen tussen toppers op bed’. Hier vind je de voordelen per materiaal.

De topper heeft een aantal voordelen die we hier kunnen benoemen.

  1. De tijk (overtrek) van een topper is uiteraard veel kleiner dan de tijk van een dik matras. Dat maakt het gemakkelijker om de tijk eraf te halen en te wassen.
  2. Een topper is lichter dan een regulier matras. Daardoor is een topdekmatras gemakkelijker te liften en te keren. Dat is handig bij het opmaken bijvoorbeeld. En het gewone matras hoef je dan natuurlijk minder te verschonen, want daar lig je niet direct op.
  3. Brengt ons gelijk bij het volgende punt: je matras gaat dankzij een topper langer mee. Je gebruikt het matras natuurlijk minder intensief, de topper vormt als het ware een beschermende laag op je matras.
  4. Het kan extra comfort bieden, bijvoorbeeld als je huidige matras te hard is. Een wat zachtere topper kan er dan voor zorgen dat je slaapplek weer comfortabel aanvoelt.
  5. Een laatste bijkomende voordeel van een topdekmatras is dat je geen last meer hebt van de kier tussen twee matrassen in.
  •  

Advies over toppers

Ben je op zoek naar het juiste topdekmatras op jouw bed? Helmink Wonen en Keukens weet veel over slaapcomfort. Je bent welkom om langs te komen en de toppers uit te proberen. Onze adviseurs staan klaar.