Sluiten

Blog

5x slimme ideeën voor jouw hal

De hal is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt tijdens het inrichten van je huis. Maar het is eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Je waant je hier elke dag namelijk als eerste binnen en het is het eerste wat gasten zien, de entree van je woning. Het is belangrijk om er goed over na te denken hoe je je hal wilt inrichten en dit mag best sfeervol! In deze blog delen we 5 ideeën die jouw hal niet alleen stijlvol maken, maar ook praktisch én functioneel.

Opbergruimte, een must
De hal speelt een belangrijke rol in je huis, het is immers het eerste wat gasten zien wanneer ze je woning betreden. Het dient ook nog eens als opslagruimte voor veel spullen. Al deze spullen wil je goed opgeborgen hebben zodat het geen rommeltje wordt en je alles snel terug kunt vinden. Een kapstok is natuurlijk een echte must in je hal. En een dressoir kan dienen als opslagplek voor bijvoorbeeld paraplu’s, handschoenen en sjaals. Hier kan een plek voor sleutels en post bovenop worden gecreëerd. Wat ook handig is, is een bankje met opbergruimte eronder voor de schoenen zelf. Hier kun je op zitten als je je schoenen aan wil trekken.

Maak het sfeervol
De hal in het huis kan nog weleens koud aanvoelen door de constant open en dichtslaande voordeur en de tocht die door de kieren van de deur komt. Daarnaast kan privacy ook nog een rol spelen wanneer de voordeur glazen panelen heeft. Een mogelijke oplossing is om er een gordijn voor te hangen. Dit kan niet alleen helpen om de rest van het huis warm te houden, maar het kan je hal ook een geheel nieuwe uitstraling geven en de ruimte sfeervoller maken. Bij Helmink Wonen en Keukens in Vorden zijn bijvoorbeeld veel isolerende gordijnen beschikbaar. Deze zijn zeer effectief om de warmte binnen te houden. Jaloezieën of shutters kunnen ook voor beschutting zorgen en er stijlvol uit zien. Overweeg dus om raamdecoratie aan te schaffen die niet alleen kou tegenhoudt, maar ook een gezellige sfeer creëert.

Speel met wandbekleding
Een nieuwe kleur op de muren kan je hal een compleet nieuwe en frisse look geven. Ga voor een lichte kleur wanneer je hal niet zo groot is om het ruimtelijker te laten lijken. Of kies juist voor een donkerdere kleur die luxe uitstraalt. Wij hebben een breed assortiment aan verschillende verfkleuren en soorten. En heb je niet zoveel zin om de verfkwast erbij te pakken? Kies dan voor een behang met bijvoorbeeld een gave print, dit zorgt voor een echte blikvanger wanneer je je huis binnenloopt. Aangezien de hal een plek is waar je niet veel tijd spendeert, is het een optie om hier echt goed los te gaan en eens te kiezen voor een uitbundigere look dan bijvoorbeeld in je woonkamer.

Denk aan vieze voeten
Het is erg belangrijk om goed na te denken over welke vloer je uitkiest voor je hal. Het moet namelijk praktisch zijn, maar ook bij de stijl van je interieur passen. Je kan overwegen om de vloer van je hal een andere ondergrond te geven dan de rest van je huis. Tegels of laminaat zijn gemakkelijk schoon te houden, dit is een goede keuze voor je hal omdat je natuurlijk kans hebt op viezigheid wat van buiten meegenomen is. Er zijn veel manieren om een tegelvloer er hip uit te laten zien, door bijvoorbeeld een patroon in de tegels te leggen. Dit geeft je hal een unieke uitstraling. Als je warmte en gezelligheid wilt toevoegen, kun je kiezen voor een mooie houten vloer, met bijvoorbeeld een visgraat patroon. Wat de hal ook extra sfeer geeft, is een tapijt. Let er wel op date deze ook gemakkelijk schoon te maken is.

De finishing touch
Tot slot zijn de details en accessoires de finishing touch die je hal echt afmaakt. Denk aan bijvoorbeeld een spiegel, zo kan je voor je de deur uitgaat nog even checken hoe je eruitziet. Naast een spiegel is de juiste verlichting ook van groot belang in de hal. Kies voor een mooie lamp die voldoende licht geeft, maar ook zorgt voor een warme sfeer. Als je een dressoir hebt staan kan je hier bijvoorbeeld een vaas met bloemen of kaarsjes op kwijt. Komt er genoeg zonlicht in je hal? Dan kan een plant ook erg leuk staan. Als laatste raden we je aan om decoratie aan de muur te hangen, zoals gezellige fotolijstjes of zelfgemaakte kunst. Zo kun je eenvoudig je hal personaliseren en meer karakter geven.

Ben je er al van overtuigd dat jouw hal ook een make-over kan gebruiken? Kom dan snel langs in een van onze winkels om inspiratie op te doen en je te laten adviseren door onze experts!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.