Sluiten

Nieuw huis inrichten? 3 Tips voor het beste resultaat

Blog

Nieuw huis inrichten? 3 Tips voor het beste resultaat

Sta je op het punt om te verhuizen? Of je nu je oude meubels wilt behouden of liever voor een compleet nieuw interieur gaat, bij het inrichten van je nieuwe huis komt veel kijken. Maar hoe pak je die nieuwe inrichting precies aan? Wij geven je 3 tips voor mooi resultaat.

Tip 1 – Let goed op de vorm van de kamers

Een nieuw huis betekent nieuwe kamers. Kamers met misschien wel andere vormen dan in je vorige huis. Een kleine, smalle woonkamer of een grote, vierkante, het is een wereld van verschil.

Zaak dus om te beseffen wat de mogelijkheden zijn in de kamers als het gaat om je inrichting. Zodat je er op tijd achter komt dat je oude meubels helemaal niet passen in je nieuwe omgeving. Of dat die prachtige kledingkast eigenlijk helemaal niet meer zo'n eyecatcher is in de slaapkamer.

Behalve de vorm is overigens ook de functie van de kamers van belang voor je nieuwe inrichting. Bepaal voordat je met het inrichten begint goed waar je de ruimtes voor gaat gebruiken. De woonkamer ligt vaak wel voor de hand, maar wat doe je met de andere kamers? Waar komt de studeerkamer, wat worden de slaapkamers? En wordt het misschien tijd voor een kinderkamer?

Tip 2 – Eerst wennen, dan knopen doorhakken

Je hebt er zin in. Een nieuw huis. Eindelijk. Je kunt niet wachten tot het moment dat je de sleutel in ontvangst neemt. Hoe logisch je enthousiasme ook is, het is toch echt verstandig om niet direct al je creatieve ideeën tot uitvoer te brengen in je nieuwe stulpje.

Neem de tijd. Wen eerst een tijdje aan de woonruimte. Wanneer je na een verhuizing direct aan de slag gaat met je inrichting, kan het zomaar verkeerd uitpakken. Neem de ruimtes daarom eerst eens goed in je op, schat de mogelijkheden in en maak een plan. Van een overzichtelijke plattegrond tot en met een gedetailleerd lichtplan, een goede voorbereiding is ook in jouw huis het halve werk.

Neem bij alles wat je doet je eigen woonstijl mee. Mocht je al overtuigd zijn van jouw persoonlijke woonvoorkeuren, dan gaat dat waarschijnlijk vanzelf. Twijfel je over wat je zelf mooi vindt? Een moodboard biedt uitkomst. 

Tip 3 – Benut de ruimtes optimaal

Ben je op de hoogte van de laatste woontrends? Helmink Wonen en Keukens adviseert je er in ieder geval graag over. Zo weten we bijvoorbeeld precies hoe je de ruimtes in jouw woning optimaal kan benutten. En dan bedoelen we echt niet dat je de woonkamer helemaal vol moet zetten met meubilair. Het gaat er om dat je de juiste balans vindt.

Heb je een grote kamer, denk dan vooral ook groot. Daar passen dan ook vaak grote meubels bij. En wist je dat je jouw woonkamer ook groter kan laten lijken dan dat die werkelijk is? Kijk maar eens wat er gebeurt als je de muren lichte kleuren geeft.

De afmetingen van de ruimte die je gaat inrichten, zijn van invloed op je definitieve keuzes voor het meubilair. Waar een hoekbank het bijvoorbeeld vooral goed doet in de grotere ruimtes, hebben kleine kamers vooral baat bij een rechte bank. Heb je een hoekje over in je nieuwe huis? Zet er een mooie ronde bijzettafel neer. Genoeg opties in ieder geval om van je nieuwe huis ook je nieuwe thuis te maken. 

Wil je inspiratie opdoen voor de inrichting van jouw nieuwe huis? Je bent van harte welkom in de showroom van Helmink Wonen en Keukens in Vorden. Bekijk het veelzijdige assortiment woonkamermeubelen en ontdek hoe je jouw eigen thuisgevoel creëert in je nieuwe huis.